A Doyle Stratis technológia

A Stratis Membrane gyártása

A Stratis Membran márkát készítő cég 2001-2002-ben alakult, amikor a Doyle Sails fejlesztései nyomán úgy döntött, hogy eljött az ideje egy új generációs vitorla létrehozásának.

Nyilvánvaló volt, hogy szükség volt könnyebb, tartósabb vitorlákra. A nagyteljesítményű verseny vitorlák nagyobb tartósságát, illetve a szuperyacht vitorlákat, úgy lehetett javítani, hogy a szükséges fizikai szerkezetet nagy modulusú rostokkal látják el, hogy a hatalmas terhelést elviseljék, ugyanakkor könnyebb szerkezetük révén kezelésük is egyszerűbbé váljon.

A Stratis gyártása a 7000 négyzetméter területű Doyle Sails Új-Zélandi kezdődött el, aholkét termelési sorban, több rostot kezelő gép és lamináló találhatók, melyek egyaránt képesek a legkisebb vitorlások, és a szuperjachtok részére is vitorlák előállítására. A termékek tervezését, és gyártását folyamatosan fejlesztik. A kutatási részleg továbbra is kísérletezik új szálak, ragasztók és technológiák létrehozásával, azzal a céllal, hogy az ügyfeleknek a lehető legjobb terméket, míg a tervezési osztály a legújabb számítógépes technológiát és tervezési eszközök fejlesztése során formák és szerkezetek javításával gyorsabb vitorlák előállítását eredményezze.